Gespecialiseerde bloemist Leiden

Bent u op zoek naar een bruidsboeket uit de omgeving van Leiden handgemaakt door een bruidswerk specialist? Van bruidsboeket tot corsages en/of bloemen ter decoratie om de bruiloft tot in de puntjes aan te kleden. Decora Bloembinders Leiden zorgt voor jouw droombruiloft. 

Bruidswerk hebben wij in vele vormen, kleuren en maten. Bij Decora Bloembinders streven wij naar het perfecte boeket bij de perfecte bruid. Waarbij wij de wensen van de bruid/bruidegom laten aansluiten op het bruidswerk. Uw wens en smaak staat bij ons voorop.

In een persoonlijk gesprek kunnen wij u adviseren over het soort bruidswerk (bijvoorbeeld de biedermeier, druppel, veldboeket), de soorten bloemen en bindtechnieken.

Het bruidsboeket leiden

Het bruidsboeket weerspiegelt niet alleen je persoonlijke stijl, maar het bepaalt ook voor een groot deel de kleuren en thema van je bruiloft. 

De achterliggende betekenis van een bruidsboeket is de wijze waarop geliefden met elkaar communiceren via bloemen om hun gevoelens voor elkaar te uiten. Vroeger was het uitzoeken van het bruidsboeket daarom een cadeautje van de bruidegom. Tegenwoordig kiezen de bruiden hun boeket op basis van de smaak, kleur en combinaties. Het bruidsboeket hoort bij het totaalplaatje van de jurk en de thema van de bruiloft.

De corsage leiden

Naast het bruidsboeket voor de bruid is er de corsage. De corsage is net als het bruidsboeket een traditie uit het verleden. Het dragen van de corsage is afkomstig van het idee dat de man, de vrouw van een corsage voorzag als hij haar mee uit nam.

 

De corsage is een klein bloemstuk die je als bruidegom, ouders, bruidskinderen en getuigen kan dragen. Je draagt volgens de etiquette de corsage als man aan de linker kant van het colbert met het steeltje omlaag en als vrouw met het steeltje omhoog. Dit is natuurlijk wel erg traditioneel, dus hierbij geldt niets moet, alles mag.

Hoe kies ik dan mijn corsages uit: kijk allereerst naar wat je zelf mooi vindt. Denk hierbij goed na over de kleur en thema van je bruiloft. Het mooist is het als de corsages matchen bij het boeket van de bruid.  

Vragen over bruidswerk?